Kirkelige handlinger - Hvad gør jeg ved?

Fødsel og navngivelse - Dåb - Konfirmation - Vielse - Dødsfald
Se sognepræstens og kirkekontorets adresse

Fødsel

Fødsel anmeldes til kirkekontoret senest 14 dage efter fødslen.
Medbring:
Fødselsanmeldelsen (udleveres af jordemoderen).
Forældrenes dåbs- eller navneattester.
Evt. vielsesattest.

Navngivelse

Navngivelse finder sted i forbindelse med dåb eller anmeldelse til sognepræsten inden barnet er fyldt ½ år.

Dåb

Dåb finder normalt sted ved søndagsgudstjenesten. Man henvender sig til sognepræsten for at aftale dato for dåben og tid for den forudgående samtale.
Læs her: Lad de små børn

Konfirmation

Eleverne i 7. klasse på Kirstinebjerg Skole tilbydes konfirmationsforberedelse fra midt i august og frem til foråret, hvor konfirmationen finder sted i begyndelsen af maj.
Der er indskrivning til konfirmation i maj/juni året før. Elever i 6. klasse på Bøgeskov Skole får besked om tidspunkt. Ved indskrivning medbringes dåbsattest eller navneattest.
Kommende konfirmationsdatoer:
Bededag, den 12. maj 2017.
              , den 6. maj 2018.
              , den 5. maj 2019.

Kirkelig vielse
Henvendelse til sognepræsten for at aftale tid for bryllup og samtale.
Medbring prøvelsesattesten, som udstedes på borgmesterkontoret i bopælssognet, samt dåbs- eller navneattester.

Velsignelse af borgerligt indgået ægteskab
Henvendelse til sognepræsten. Medbring dåbs- eller navneattester samt vielsesattest.

Dødsfald

Dødsfald skal meddeles til sognepræsten senest 2 hverdage efter dødsfaldet med henblik på aftale tid for begravelsen / bisættelsen og samtale med præsten.
Bedemanden kan evt. hjælpe med at ordne og udfærdige de nødvendige papirer.
Kontakt graveren for udtagelse af gravsted.

Udskriv E-mail