Præsteskab og billede

Jesu himmelfartBilledet bag præsteskabet:
Billedet er sandsynligvis malet i 1855 af den malermester, der på det tidspunkt malede alt i kirken perlegråt. Billedet, der en kort tid har fungeret som altertavle, er et udsnit af "Forklarelsen på Bjerget", som var Rafaels sidste store arbejde fra 1518-20. Det originale billede hænger i Vatikanet, mens en kopi i mosaik kan ses i Peterskirken i Rom.

Præsteskabet:
Præsteskabet i korets sydlige side er af fyrretræ og med rige udskæringsarbejder. Herigennem er der opgang til prædikestolen.

PrsteskabPrsteskab udsk