Døbefonten

Den romanske døbefont.

dbefontDøbefonten er kirkens ældste stykke inventar, sandsynligvis lige så gammel som skib og kor. Fonten, der er udsmykket med rundbuefriser, har oprindeligt stået ved kirkens indgang - som en markering af, at man ved dåben indtræder i den kristne menighed.

lydhimmelEn sekssidet "Himlen" over døbefonten i barok stil (fra 1670'erne) skåret i egetræ med rige udskæringsarbejder, hvori Arkantus-bladværket, der kom i brug op imod år 1700, er stærkt fremtrædende. Fontehimlen er fremstillet i forbindelse med
anskaffelse af nyt inventar (efter svenskekrigene). "Himlen" er rigt udsmykket med frodige figurer og med Helligåndens symbol, duen svævende over dåbsvandet.
Dbsfad og kandeBåde dåbsfad og kande (der blev taget i brug Påskedag 1990) er udført af en lokal
sølvsmed (Børge Poulsen) og smukt tilpasset den gamle granitdøbefont.